We host news of discoveries in various fields of science with the focus on space, medical treatments, fringe science, microbiology, chemistry and physics, while providing commercial and cultural contexts and deeper insight. @http://koyalgroupinfomag.com/blog/

Monday, April 21, 2014

The Koyal Group InfoMag Tokyo News: 'STAPgate' viser grundlæggende videnskab


'STAPgate' viser Japan skal komme tilbage til basics i videnskab

Forseelse, og som dækker det op, fælles i nationens labs: eksperter

På Jan 30, som NHK sparket sin aften nyhedsprogram med optimistiske musik optagelser luftet af en ung kvinde med ulasteligt coiffed brune hår iført perle øreringe og hendes varemærke "kappogi," en japansk-stil hvid forklæde.

"En 'rikejo' (ung kvindelig forsker) har chokeret verden," annonceret nyheder anker muntert som han introducerede Haruko Obokata, 30-årige forsker ved den state-backed Riken institute's Center for udviklingsmæssige biologi i Kobe.

Optagelserne viste hendes peering i et mikroskop i et laboratorium med lyserøde vægge og tegninger af Mumi tegneseriefigurer på dørene.

"Hun har formået at skabe pluripotente celler, som har potentiale til at ændre i forskellige legemsvæv i en utrolig let måde," fortsatte han. "Bag succesen var hendes modstandskraft og vilje til at trodse strabadser, såvel som støtte fra veteran forskere".

Den optimistiske stemning genereret af de offentlige tv-selskab, der natten gennemsyrede medierne i de dage, der fulgte. Obokata's team af japanske og amerikanske forskere annonceret 28. Jan. at de havde opdaget en ny slags universalrengøringsmidler celle kaldet STAP, for stimulus udløst erhvervelse af pluripotency.

Nu, mindre end tre måneder senere, den festlige stemning er forsvundet midt i forskelle i papirerne med skepsis vokser dagligt over "discovery" trods hendes eftertrykkelig fordringer på en April 9 pressemøde, der virkelig findes STAP celler.

På samme tid, meget af "støtten" fra de veteran videnskabsmænd, som var medforfatter til undersøgelsen er svundet ind.

Nogle vendte ryggen på hende og sagde hun skulle trække de to STAP-relaterede dokumenter offentliggjort i det britiske tidsskrift Nature, en idé, hun blankt har afvist.

Riken, gik i sin April 1 rapport om mistanken omkring hendes forskning, så langt som til at sige at Obokata "alene mangler ikke kun en følelse af forskning etik, men også integritet og ydmyghed som videnskabelig forsker."

Hvad gik galt?

Eksperter siger, at "STAPgate," som polemikken er blevet døbt, illustrerer de talrige kulturelle og etiske problemer, der plager videnskabelige forskning i Japan.

På samme tid, stigningen af blogs af forskning skærme, som PubPeer i USA og en whistle-blower blog drives af den anonyme "11jigen" i Japan, betyder at mange forekomster af forseelse — herunder plagiat, fabrikation og forfalskning af data — straks opdages, deles og undersøges på internettet disse dage. Disse bloggere har hjulpet kaste lys over potentielle fejl i STAP forskning ikke behandlet af Rikens undersøgelse, støbning tvivl, ikke kun på Obokata, men også på landets øverste forskningsinstitut.

Det var en anonym post på PubPeer på Feb 4, bare en uge efter den festlige pressekonference hostet af Riken i Kobe 28. Jan., der udløste en litani af beskyldningerne mod naturen papirer.

Plakaten sagde, at i et billede, der anvendes i en af Obokatas to STAP papirer i naturen, en del viser en DNA-analyse af de påståede pluripotente celler syntes at have været "splejset i" fra en del af et andet billede. Når forstørret, havde den del, hvor et andet billede var indsat unaturlige lodrette linjer, der antydet muligheden billedet var blevet manipuleret.

Opsøgende Udvalget sammenkaldes februar 14 af Riken indgået på April 1 at denne splejsning udgjorde forfalskning. Obokata har siden erkendt, at manipulere billedet men nægtet "ondsindede hensigter" og sagde, det ikke havde nogen indflydelse på den samlede succes af hendes eksperimenter.


No comments:

Post a Comment