We host news of discoveries in various fields of science with the focus on space, medical treatments, fringe science, microbiology, chemistry and physics, while providing commercial and cultural contexts and deeper insight. @http://koyalgroupinfomag.com/blog/

Tuesday, April 22, 2014

The Koyal Group InfoMag Tokyo News: Kun 1 i 7 japanske forskere er kvinder - studere


Kun en syvendedel af forskere i Japan er kvindelige, regeringen tallene--den laveste sats for en udviklet nation, på trods af at et rekordhøjt niveau for landet, AFP rapporter.

Undersøgelsen kommer midt i høj-profil træk i Japan, der har udstenede en ung kvindelig forsker mod den videnskabelige etablering, og efter gentagne opfordringer til Tokyo for at øge kvinders deltagelse i arbejdsstyrken til at tilslutte en kvalifikationskløft i økonomien.

En landsdækkende undersøgelse af det indre anliggender ministeriet fandt, at i marts sidste år var en rekord 127,800 kvindelige forskere i Japan, tegner sig for 14,4 procent af samlet og op 0,4 procentpoint fra et år tidligere.

"Sammenlignet med 10 år siden i 2003, tempoet i stigning i antallet af kvindelige forskere overgår mænd i alle organisationer," sagde ministeriet.

På trods af at være en personlig rekord for Japan, er procentdelen den laveste blandt lande med sammenlignelige data i organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling (OECD), undertiden kaldes de rige landes klub.

I Rusland var 41.2 procent i 2012, 37,7 procent i Storbritannien i 2011, 34,9 procent i Italien i 2011 og 33,6% i USA i 2010.

Den japanske figur, udgivet mandag, er også lavere end Tysklands 26,7 procent, Frankrigs 25,6 procent og Sydkoreas 17,3 procent, alle i 2011.

Resultaterne kommer som en skandale spiller ud med en af Japans førende forskningsorganisationer og en 30-årig kvindelig videnskabsmand, der hævdede at have gjort en banebrydende opdagelse i stamcelleforskning.

Haruko Obokata, hvis arbejde blev offentliggjort i det britiske tidsskrift "Nature", skitserede en måde at ændre voksne celler i grundmaterialet for alle kroppens væv, potentielt tilbyder en klar forsyning af transplantation organer.

Obokatas forskning blev hyldet som revolutionerende, men meget af den populære mediedækning fokuseret på, at hun er en ung kvinde i en verden domineret af midaldrende mænd, med aviser og tv tilbyder profiler, der koncentrerede sig om hendes formodede feminine charme.

Spørgsmål er blevet rejst om videnskab, med krav at data var blevet manipuleret, vendte dele af medierne på den unge videnskabsmand.

Obokata insisterede på hendes resultater var gyldig, men hendes erkendelse, at hun havde været sjusket med beviserne var dækket af en avis offentliggør en enorm Forside billede af hendes tåre-farvede ansigt, modregning en sociale medier debat om sexisme i Japan.

Økonomer og kommentatorer verden over er enige om, at Japans veluddannede kvinder er underudnyttede, med mange dropper ud af arbejdsstyrken, når de har børn og par vender tilbage til deres karriere.

Japanske Minister Shinzo Abe har lovet at fokusere indsatsen på at fremme kvinders deltagelse i arbejdsstyrken, der halter langt bagud, at mange andre udviklede økonomier.

Undersøgelser har vist, at Japans økonomi kunne gavne væsentligt fra øge antallet af kvinder i beskæftigelse, måske bidrage til at kompensere for år af lunken vækst.

No comments:

Post a Comment