We host news of discoveries in various fields of science with the focus on space, medical treatments, fringe science, microbiology, chemistry and physics, while providing commercial and cultural contexts and deeper insight. @http://koyalgroupinfomag.com/blog/

Wednesday, April 23, 2014

The Koyal Group InfoMag Tokyo News: Åben forskning går under lup



Deler deres arbejde er at hjælpe de rivaliserende pharma giganter oprette nye lægemidler

Mene Pangalos er manden til opgave med intet mindre end fyres op opdagelse motor af Storbritanniens næststørste narkotika maker efter sin katastrofale falder ud over "patent klippen".

Han tiltrådte AstraZeneca som leder af innovative lægemidler i 2010, da selskabet afstivet for patenter at udløbe på en perlerække af sine bedst sælgende lægemidler.

Halvfemserne havde været produktiv for Astra, men rørledningen var tørret. Holdenes forskning stadig churning ud masser af "kandidat" medicin, men de fleste af dem var ikke når testet i virkelige patienter.

Virksomheden stadig betaler prisen for at tage sine øjne ud bolden i den tidlige del af årtiet. Salget faldt kraftigt i 2012 og forventes at holde faldende i en årrække.

"Drug kandidater er en nem ting at levere," siger Pangalos, nu Astra's executive vice formand for innovative lægemidler og tidlige udvikling.

"Hvis du havde målt AstraZeneca som en kandidat [narkotika] maskine, vi var en af de bedste selskaber i verden. [Men] Når du målt os for succesfulde lanceringer, vi var en af de mindst produktive."

Problemet var enkel. Astras forskere var at blive belønnet for at levere så mange potentielle lægemidler som muligt, uanset deres langsigtede potentiale.

"Forskning var forkert, fordi du var at fokusere på diskenheden ikke kvalitet," siger han.

"Gør forskere ikke bare aflevere en kandidat, men er nødt til at tænke på hvordan du får det i sene udvikling – pludselig deres verden fik vendt op og ned, fordi nu de ikke var at få belønnet bare for en kandidat.

"Det drev en meget anderledes adfærd med hensyn til hvordan du synes om [et lægemiddel] fra forskning i udvikling," siger han.

Pangalos, en neurolog af baggrund, er i en nøddeskal "sandheden-søger". Ophøjede det kan lyde, men det er også indlysende, forbløffende.

Hans mantra er, at den mere Astra forskere forstår de sygdomme, de forsøger at behandle, og "target" årsag pathway, jo bedre de bliver at udvikle den rette medicin.

Det er nu muligt for forskere at lokalisere som en del af DNA er blevet "brudt" i visse sygdomme og så finde ud af hvilken slags molekyle kan gribe ind for at forebygge eller mindske følgerne.

De starter med en såkaldt "target"-det være sig en kemisk reaktion, der sker i en syge celle eller en del af DNA- og designe et stof omkring det.

"Du vil blive overrasket over hvor mange gange molekyler er gået ind i mennesket, mislykkedes og derefter nogen spørger det meget enkle spørgsmål, 'gjorde du engagere mål?' og folk slags skuldertræk deres skuldre," siger han.

Han indrømmer AstraZeneca var sent til spillet, men skiftet er begyndt at betale.

Rørledningen er fylde igen, takket være en blanding af erhvervelser og nye lægemidler fra virksomhedens egne forskere, og Astras administrerende direktør, Pascal Soriot, påstod tidligere på året, at salg vil begynde at stige igen i 2017 som nye produkter ramte markedet.

Pangaloss arbejde var godt på vej af den tid, Soriot tog roret i slutningen af 2012, men det har taget scenen under den nye chef. Inden måneder efter sin ankomst udpeget Soriot Pangalos til hans inderkreds som en del af en større management omlægning.

No comments:

Post a Comment